Πόνος κατά την σεξουαλική επαφή: Κολεόσπασμος, δυσπαρευνία & άλλες παθήσεις

Το σεξ πρέπει να είναι ηδονικό και για τους 2 ερωτικούς παρτενέρ. Διαφορετικά, χάνεται η μαγεία και δίνει τη θέση της σε μια επώδυνη ρουτίνα. Υποθέτοντας πως υπολείπεται η ικανοποίηση, τότε μία από τις καλύτερες εμπειρίες που μοιράζεται το ζευγάρι καταλήγει να παραμορφώνεται σε πραγματικό εφιάλτη. Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η γυναίκα πονά υπερβολικά, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επιθυμία για συνουσία ή να εξαλείφεται τελείως. Ο πόνος στο σεξ δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την ικανότητα του ερωτικού συντρόφου ή με το κατά πόσο το ζευγάρι θέλει να παραμείνει μαζί. Αντιθέτως, ανακύπτουν διάφοροι λόγοι που προκαλούν τέτοια δυσάρεστα φαινόμενα.
Πόνος στο σεξ: Από τι προκαλείται;
Ο πόνος στο σεξ έχει διακριτές ρίζες και επομένως ξεπροβάλλει ως αναγκαιότης η διερεύνηση του προβλήματος μέσα από ειδικές εξετάσεις. Τα αίτια είναι ψυχολογικά σε ένα σεβαστό ποσοστό, καθώς επικρατεί νευρικότητα αναφορικά με την απόδοση στο sex. Ωστόσο, σε διάφορες περιστάσεις ο φταίχτης είναι μια υποβόσκουσα ασθένεια. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, χωρίς αμφιβολία πρέπει να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί πάραυτα. Για παράδειγμα, ορισμένες παθήσεις εμποδίζουν τη γυναίκα, αποτρέποντάς την από το να ευχαριστηθεί τις ερωτικές περιπτύξεις στο έπακρο.
Έντονος πόνος μετά την επαφή & αντιμετώπιση
Ακόμη και αν συντελεστεί συνουσία εν μέσω επώδυνης διείσδυσης και συνεχούς προσπάθειας να ξεπεραστεί το πρόβλημα, η ταλαιπωρία δεν τελείωσε. Πολυάριθμες γυναίκες σχολιάζουν πως ο δριμύς, έντονος πόνος μετά την επαφή είναι πιεστικότερος και πιο επίμονος. Χωρίς την απαιτούμενη επίλυση της σφαιρικής δυσφορίας, ελλοχεύει ο κίνδυνος η σεξουαλική επαφή να καταντήσει εξ ορισμού απορριπτέα. Ο οργασμός αντιπροσωπεύει το κυρίαρχο αίσθημα της απόλυτης ευφορίας, το “άγιο δισκοπότηρο”. Εντούτοις η ίδια η πράξη έχει εκπέσει σε μια άνευ προηγουμένου καταπόνηση σε σωματικό, αλλά και ψυχικό επίπεδο με βαρύνουσες επιπτώσεις.
Πόνος κατά την σεξουαλική επαφή: Από πού προέρχεται;
Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, δεν υφίσταται μία και μοναδική αιτία για την επίπονη συνουσία. Στον αντίποδα, ο πόνος κατά την σεξουαλική επαφή πιθανώς να προέρχεται από ασήμαντες αφορμές ή να υποδηλώνει κάτι πολύ πιο σοβαρό. Είναι επιτακτική η ιατρική γνωμάτευση, με σκοπό την εξεύρεση της ισχυρής θεραπείας για να σταματήσει να είναι οδυνηρό το sex. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να επισκεφθείτε το διαδικτυακό φαρμακείο dynatoarseniko.com . Η συνεισφορά των ιατρών επί του θέματος είναι απαράμιλλης σημασίας, καθώς προσδιορίζει την αυτοεικόνα της γυναίκας που υποφέρει. Αν δεν ιαθεί το πρόβλημα, αυτό το αρνητικό συναίσθημα θα γιγαντώνεται σταδιακά με ανυπολόγιστα παρελκόμενα.
Κολεόσπασμος: Ορισμός, αιτίες, μέθοδοι αντιμετώπισης
Ο κολεόσπασμος ονομάζεται και κολπικός σπασμός. Αναλυτικότερα, προσδιορίζονται ως ακούσιες συσπάσεις της μήτρας που παρεμποδίζουν την ομαλή διείσδυση του πέους. Εάν αναρωτιέστε πώς συμβαίνει κάτι πανομοιότυπο, αξίζει να γνωρίζετε πως δεν λαμβάνει χώρα με τη θέληση της γυναίκας. Οι εσωτερικοί σπασμοί πραγματοποιούνται υποσυνείδητα και αντικατοπτρίζουν ίσως τον φόβο της γυναίκας ότι πράγματι θα πονέσει. Με αυτό τον τρόπο οι μύες της μήτρας δείχνουν να αμύνονται σε μια απέλπιδα κινησιολογία, κλείνοντας τα τοιχώματα τριγύρω.
Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής εξέτασης, ο γιατρός θα εξηγήσει τη διαδικασία στο ζευγάρι και θα ξεκινήσει η προσπάθεια. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν συνυπάρχει οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, η γυναίκα αρχίζει ασκήσεις χαλάρωσης και επίγνωσης του σώματός της. Με την πάροδο των συνεδριών, η περιοχή αποδεικνύεται ολοένα και πιο χαλαρή και η γυναίκα εισάγει με προσοχή και προοδευτικά τα δάχτυλά της στον κόλπο. Ως απόρροια της συνεπούς εξάσκησης, έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα καταφέρει να απολαμβάνει την συνουσία χωρίς να πονάει.
Τι είναι η δυσπαρευνία & πώς επηρεάζει τις γυναίκες
Η δυσπαρευνία αποτελεί μία ακόμη νόσο που στερεί από τις γυναίκες την υπέρτατη χαρά του οργασμού. Σε αυτή την περίπτωση, δεν δημιουργούνται σπασμοί ακούσιοι από την μήτρα με το στιλ που επισυμβαίνει στον κολεόσπασμο. Εδώ το πρόβλημα έγκειται στον παρατεταμένο πόνο κατά την επίτευξη της διείσδυσης. Το σοκ είναι ακαριαίο και οι αντιδράσεις εκ μέρους του ζευγαριού δεν μπορούν να προβλεφθούν. Αμέσως μόλις εισαχθεί το πέος στον κόλπο, η γυναίκα δεν αντέχει από το επώδυνο συναίσθημα. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατή η συνέχιση της συνεύρεσης. Ενίοτε η στύση διακόπτεται απότομα και δεν επανέρχεται, ενόσω η διαδικασία αποδεικνύεται εξαιρετικά ψυχοφθόρα.
Πόνος στη μήτρα μετά την επαφή: Θα φύγει ποτέ;
Ο πόνος στη μήτρα μετά την επαφή είναι ανυπόφορος, δημιουργώντας εξαιρετικό άγχος στο ζευγάρι και κυρίως στη γυναίκα. Είναι αναπόφευκτη η σκέψη πως εκείνη ευθύνεται για την πτωχή ποιότητα της σεξουαλικής της ζωής, παρακωλύοντας τη διείσδυση. Αν δεν συνδυάζεται με νοσήματα που επιδέχονται θεραπείας, είναι πιθανόν αυτός ο πόνος να είναι αντιμετωπίσιμος από το ζευγάρι δίχως εξωγενείς παρεμβάσεις τρίτων. Με ρυθμισμένη ύγρανση του κόλπου, πιθανότατα να αντιστραφεί η κατάσταση προς όφελος του ζευγαριού. Κυκλοφορούν στην αγορά λιπαντικά, ενώ τα προκαταρκτικά πριν το σεξ πάντοτε ευνοούν τον κόλπο ώστε να υγρανθεί.
Μολαταύτα, είναι συνετό να διαγιγνώσκεται ακόμη και το πιο ανεπαίσθητο ζήτημα άμεσα. Παραδείγματος χάριν, η ενδομητρίωση ή ο πολύποδας στο εσωτερικό της μήτρας, η τραχηλίτιδα και οποιαδήποτε ουρολοίμωξη, μυκητίαση κτλ. σαφώς και διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην μετέπειτα σεξουαλική εμπειρία της εκάστοτε γυναίκας. Από την άλλη πλευρά, εάν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και το ζευγάρι αφιερώσει χρόνο και φροντίδα στο sex, η ικανοποίηση είναι δεδομένη.